Vestre
Folk+Form

Velkommen til boklansering, utstillingsåpning og fest på
Doga i Oslo, torsdag 24.
august kl. 17:00

Folk+Form

Vestre gjennom 70 år

Alt er mulig for Vårherre og en mekaniker! Med dette som motto etablerte Johs. Vestre sitt første mekaniske verksted i Haugesund i 1947. Under kummerlige forhold i en gammel tyskerbrakke fulgte han drømmen om å starte noe eget. Fra å produsere sagklemmer og enkle rørkonstruksjoner, leverte Vestre snart benker og lekeapparater til parker over hele landet.

Folk+Form er den inspirerende historien om industri- og designeventyret Vestre, som gjennom tre generasjoner har fått være med på å skape sosiale byrom for millioner av mennesker. Med sin kompromissløse holdning til design og kvalitet, har Vestre vist at det er mulig å bygge industri i Skandinavia, også for fremtiden.

70 år etter oppstarten lever familiefirmaet videre som en av de ledende produsentene av bymøbler i Europa, der målet ikke bare handler om å møblere verden – men å gjøre verden til et bedre sted!

Folk+Form

Boken

Boken Folk+Form er skrevet av forfatter Renate Nedregård og designet av Snøhetta. I en medrivende og uvanlig åpenhjertig fortelling følger vi familiefirmaet tett gjennom tre generasjoner. Bak de mange oppturene ligger både nederlag og vanskelige valg, men også drømmer og en ustoppelig skapertrang. Folk+Form utfolder denne historien i tekst og bilder, og gir et unikt innblikk i norsk samfunns- og industriutvikling fra mellomkrigstiden og frem til i dag.

Boken utgis på Forlaget Press og kommer i salg ultimo august 2017.

Folk+Form

Utstillingen

Et klatrestativ på en lekeplass på 1950-tallet. En ribbevegg på soverommet på 1960-tallet. En lekehytte i tre på 1970-tallet. En designbenk i tykke stålrør på 1980-tallet. Og etter det: en prisbelønt kolleksjon av bymøbler, utviklet i nært samarbeid med ledende designere og landskapsarkitekter. I 70 år har produktene fra Vestre vært en del av folks hverdag: fra byparken i Haugesund, gjennom havnepromenaden i Oslo, til fortauene på Times Square i New York. Målet har alltid vært det samme: å bringe mennesker sammen.

Gjennom utstillingen Folk+Form inviterer vi publikum til å oppleve Vestres historie og filosofi, presentert i samspillet mellom mennesker, miljø, design og industri. Utstillingen er designet og kuratert av Snøhetta.

Utstillingen er åpen for publikum på Doga i Oslo fra 25. august til 3. september.

Folk+Form

Vestre inviterer til boklansering, utstillings­åpning og fest

Doga, Hausmannsgate 16, Oslo
Torsdag 24. august kl. 17:00-24:00

Dørene åpner kl. 17:00. Det serveres mat og drikke frem til programmet starter kl. 18:30. Kveldens konferansier er Erik Wold. Han byr på spennende samtaler med mennesker som har inspirert Vestre gjennom generasjoner, og som brenner for å gjøre verden til et bedre sted. Forfatter Renate Nedregård forteller om arbeidet som har ledet frem til en bok helt utenom det vanlige. Etter bokbadet rundt kl. 20:00 blir det en times pause med mat og drikke, før Gabrielle avslutter festivalsommeren med å løfte taket for oss fra scenen på Doga. Festen fortsetter utover kvelden med åpen bar og DJ Mariann Rosa.

Hjertelig velkommen!